המחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר-אילן

המחלקה לתנ"ך באוניברסיטת בר אילן היא הגדולה מסוגה בעולם.

צוות החוקרים עוסק בתחומים רבים ומגוונים בחקר המקרא, ומחקריהם תורמים תרומה של ממש למחקר המקראי.

תלמידי מחקר פוטנצייאליים מוזמנים ליזום מחקרים בתחומים שונים ומגוונים. כמו כן, אנו מספקים מגוון של קורסים לציבור הסטודנטים, ושאר המתעניינים במקרא.

המחלקה נטועה בדרכי לימוד ועיון מסורתיים, וגם במחקר החדש על פי שיטות מחקר "המתחדשים בכל יום".

לימודי תואר ראשון ושני בתנ"ך

מטרת המחלקה היא הוראת התנ"ך וחקירתו על דרך הפשט. כמו כן המחלקה מקנה דרכים להבנת פרשנות המקרא לתקופותיה, החל בתרגומים, בספרות ימי בית שני, בספרות חכמים ועד פרשנות ימה"ב והעת החדשה.

המחלקה מקנה כלים וידע בהבנת התנ"ך לאור המחקר הבלשני, ההיסטורי, הארכיאולוגי, הספרותי והתיאולוגי. לימודי התואר הראשון והשני מקנים לתלמיד את הכלים הבסיסיים למחקר המדעי של המקרא ומכשירים אותו ללימודים מתקדמים באוניברסיטה. כמו כן הלימודים מכשירים את התלמיד להוראת התנ"ך בבתי-ספר על-יסודיים.